Nordmann hevdet han ble utsatt for kolossal kortsvindel - tapte i retten

NATTKLUBB: Mannen husker ikke hva som skjedde på stedet Showgirls i Torrevieja 8. februar i fjor.
NATTKLUBB: Mannen husker ikke hva som skjedde på stedet Showgirls i Torrevieja 8. februar i fjor. Foto: Terje Aspdahl

En 51 år gammel nordmann hevder at han ble neddopet og kortsvindlet for flere hundre tusen kroner i Spania.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hendelsen skjedde 8. februar i fjor, skriver Vikingposten. I løpet av 13 timer skal noen ha forsynt seg med nesten 400.000 kroner fra kredittkortet til den fortvilte mannen.

– Det jeg husker er at jeg var ute på byen, men så blir alt svart før jeg våkner i en taxi 13 timer senere. Jeg skal ha besøkt stedet Showgirls i Torrevieja hvor jeg skal ha benyttet kredittkortene mine 25 ganger, sier mannen til Vikingposten.

Nattklubben som pengene ble brukt på hevder at det ikke var andre kunder tilstede enn nordmannen i det aktuelle tidsrommet. Overvåkningskamera var heller ikke i bruk.

Mannen fikk påvist narkotika i blodet, men sier han aldri har rørt narkotika i sitt liv.

Han har likevel tapt saken mot DNB, som viser til at brukerstedet er troverdig og at uttaket ikke er unormalt.

– Kunden påstår at han ble dopet ned og deretter fikk kortet sitt misbrukt på nattklubben. Dette er vurdert av tingretten, som ikke gav kunden medhold, skriver informasjonsdirektør i DNB Even Westerweld i en epost til ABC Nyheter.

– I dommen som ble avsagt i desember, konkluderte retten med at det var «sannsynlighetsovervekt for at [kunden] ikke ble utsatt for neddoping, og at han i det minste ga et informert og gyldig samtykke til transaksjonene». Tingretten kom til denne konklusjonen etter en grundig helhetsvurdering av alle bevisene i saken, legger han til.

Ettersom han tapte i retten, ønsker den fortvilte nordmannen kontakt med andre ofre for kortsvindel:

– Når banken står på klubbens side har jeg lite å stille opp med. Jeg ønsker derfor kontakt med andre som har opplevd tilsvarende, for å kunne belyse saken, sier mannen til Vikingposten.

Saken har til nå kostet nordmannen 100.000 kroner på toppen av de 400.000 kronene mannen mener å ha blitt svindlet for. Dersom han tar saken videre, må han belage seg på å punge ut med nesten 200.000 kroner til.

Saken ble oppdatert med tilsvar fra DNB 19.01.2016.


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus