Nordmann hevdet han ble utsatt for kolossal kortsvindel - tapte i retten

NATTKLUBB: Mannen husker ikke hva som skjedde på stedet Showgirls i Torrevieja 8. februar i fjor.
NATTKLUBB: Mannen husker ikke hva som skjedde på stedet Showgirls i Torrevieja 8. februar i fjor. Foto: Terje Aspdahl
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 51 år gammel nordmann hevder at han ble neddopet og kortsvindlet for flere hundre tusen kroner i Spania.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hendelsen skjedde 8. februar i fjor, skriver Vikingposten. I løpet av 13 timer skal noen ha forsynt seg med nesten 400.000 kroner fra kredittkortet til den fortvilte mannen.

– Det jeg husker er at jeg var ute på byen, men så blir alt svart før jeg våkner i en taxi 13 timer senere. Jeg skal ha besøkt stedet Showgirls i Torrevieja hvor jeg skal ha benyttet kredittkortene mine 25 ganger, sier mannen til Vikingposten.

Nattklubben som pengene ble brukt på hevder at det ikke var andre kunder tilstede enn nordmannen i det aktuelle tidsrommet. Overvåkningskamera var heller ikke i bruk.

Mannen fikk påvist narkotika i blodet, men sier han aldri har rørt narkotika i sitt liv.

Han har likevel tapt saken mot DNB, som viser til at brukerstedet er troverdig og at uttaket ikke er unormalt.

– Kunden påstår at han ble dopet ned og deretter fikk kortet sitt misbrukt på nattklubben. Dette er vurdert av tingretten, som ikke gav kunden medhold, skriver informasjonsdirektør i DNB Even Westerweld i en epost til ABC Nyheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– I dommen som ble avsagt i desember, konkluderte retten med at det var «sannsynlighetsovervekt for at [kunden] ikke ble utsatt for neddoping, og at han i det minste ga et informert og gyldig samtykke til transaksjonene». Tingretten kom til denne konklusjonen etter en grundig helhetsvurdering av alle bevisene i saken, legger han til.

Ettersom han tapte i retten, ønsker den fortvilte nordmannen kontakt med andre ofre for kortsvindel:

– Når banken står på klubbens side har jeg lite å stille opp med. Jeg ønsker derfor kontakt med andre som har opplevd tilsvarende, for å kunne belyse saken, sier mannen til Vikingposten.

Saken har til nå kostet nordmannen 100.000 kroner på toppen av de 400.000 kronene mannen mener å ha blitt svindlet for. Dersom han tar saken videre, må han belage seg på å punge ut med nesten 200.000 kroner til.

Saken ble oppdatert med tilsvar fra DNB 19.01.2016.