Gjennomførte det største innbruddet i britisk historie:

Sju «bestefedre» funnet skyldige for millionbrekk

Med tungt utstyr borret disse sju seg inn i det underjordiske hvelvet. Se video.

Med en samlet alder på 500 år stjal «Grandpa Gang» tyvegods verdt 177 millioner kroner i London.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da helligdagene sto i kø i påsken i fjor, så sju eldre menn i alderen 48 til 76 år sitt snitt til å utføre det største innbruddet i britisk historie.

«Grandpa Gang» brøt seg inn i det underjordiske hvelvet i Hatton Garden i juvelkvarteret i London og tok med seg juveler, gull og kontantertil en verdi av 177 millioner norske kroner.

De tok seg inn i det underjordiske hvelvet via heissjakten og boret seg gjennom betongveggen med tungt utstyr.

Se også: Guelda (77) tok tyvene på fersken

73 banbokser ble tømt og da de ansatte i bankhvelvet kom på jobb etter påsken var tyvegodset og gjerningsmennene forsvunnet.

Men innbruddstyvene la igjen flere spor, blant annet brekkjern og annet verktøy, og ble fanget av overvåkningskameraer på vei ut av hvelvet.

En del av tyvegodset har kommet til rette etter at en av tyvene fortalte hvor hans andel lå: nemlig under gravsteiner på en kirkegård i London. Men to tredeler av tyvegodset er fortsatt sporløst forsvunnet.

Se også: Tyv stjeler fra gravplassen

Torsdag ble de tre siste av de til sammen sju arresterte tyvene stilt for retten og funnet skyldige i millionbrekket. Fra før har de fire bakmennene innrømmet å ha deltatt i planleggingen av innbruddet. Disse fire ble pågrepet da politiet avlyttet bilene deres og hørte dem skryte av tyveriet.

Alle de sju mennene har levd et liv i kriminalitet.

Les også: Bankraner kan slippe fengsel på grunn av politisomling

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus