Frankrike: Selvmordsbomber identifisert etter politiaksjon

Kriminalteknikere utenfor bygningen i Saint-Denis dagen etter politiaksjonen.
Kriminalteknikere utenfor bygningen i Saint-Denis dagen etter politiaksjonen. Foto: Benoit Tessier / Reuters

En mann som sprengte seg selv under en politiaksjon i Saint-Denis nord for Paris i november, er nå identifisert, opplyser franske myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Selvmordsbomberen som sprengte seg selv er identifisert som Chakib Akrouh, født 27. august 1990 i Belgia, med belgisk og marokkansk statsborgerskap, sier statsadvokat François Molins.

Identifikasjonen ble gjennomført på grunnlag av DNA-prøver fra mannens levninger, sammenlignet med DNA-prøver fra hans mor.

Les også: 30-årig belgier siktet for Paris-terror

Politiaksjonen fant sted 18. november, fem dager etter Paris-angrepene der 130 mennesker ble drept. I aksjonen ble også den belgisk-marokkanske statsborgeren Abdelhamid Abaaoud drept. Abaaoud var omtalt som en av hjernene bak Paris-angrepene. Abaaouds søskenbarn Hasna Aitboulachen ble også drept i aksjonen.

Les også: Ny pågripelse etter Paris-angrep

Fransk og belgisk politi jakter fortsatt på 26 år gamle Salah Abdeslam, en franskfødt belgisk statsborger som skal ha vært den eneste som unnslapp etter å ha deltatt i Paris-angrepene. Torsdag meldte det belgiske nyhetsbyrået Belga, basert på en ikke navngitt kilde, at Abdeslam har tatt kontakt med forsvarsadvokat Sven Mary i Brussel. Mary vil ikke kommentere saken. Belgisk påtalemyndighet vil heller ikke kommentere saken og sier Belgas melding «kun er et rykte».

Les også: Antatt hovedmann bekreftes drept i Paris

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus