Jostein Nielsen vil tilbake til Istanbul: – Vi bebreider ikke Tyrkia

Jostein og Magna møtte pressen før de boardet flyet som tok dem hjem til Norge onsdag ettermiddag. Se video.

Jostein Nielsen og kona Magna Våje Nielsen havnet midt i dramaet i Istanbul. Nå er de på vei hjemover i fly, men sier de ikke er ferdige som turister i Tyrkia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jostein Nielsen ble kjørt til sykehus der han ble operert og bandasjert etter at en bombe gikk av like i nærheten av ham og kona tirsdag formiddag.

Til nyhetsbyrået Reuters forteller Nielsen og kona Magna Våje Nielsen at de ikke bebreider Tyrkia for det som skjedde.

– Kjærligheten overvinner alt, også hat. Vi vet det finnes gale folk i verden, men vi bebreider ikke Tyrkia for det som har skjedd, sier Nielsen, som onsdag ettermiddag ventet på flyet som skulle ta ham og kona hjem til Norge.

Les også: Tyrkias statsminister: – Selvmordsbomber var IS-medlem

Ekteparet var på gjennomreise i Istanbul og skulle egentlig ta et tidligere fly til Moldova tirsdag. Flyet ble imidlertid forsinket på grunn av tåke, og paret bestemte seg for å bli værende og utnytte dagen i Istanbul. Like ved Sultanahmet-moskeen havnet de midt i terroren.

– Nå drar vi hjem til Norge, så vi får ikke fullført turen. Her i Istanbul rakk vi heller ikke å se mer enn obelisken og monumentet (like ved åstedet for selvmordsangrepet, jou. anm.). Så vi har fortsatt til gode å se Den blå moské og Den store basar. Det som er igjen av billetten skal vi bruke på å komme tilbake, smiler han.

Totalt 17 mennesker ble såret i angrepet, og flere av de disse blir fortsatt behandlet på sykehus. I tillegg ble ti drept i terrorangrepet, alle tyskere.

Les også: Én pågrepet i tilknytning til Istanbul-angrepet