Skoleelever omkom i snøskred i alpene

Se bilder av redningsmannskapene som leter etter savnede. 

To skoleelever i tenårene og en ukrainsk skiturist omkom da de ble tatt av et snøskred i de franske alpene. Elevene befant seg i en løype som var stengt på grunn av skredfare.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Snøskredet traff en løype på feriestedet Deux-Alpes i Isère, sør for Grenoble, ved 16-tiden onsdag. Trolig ble skredet utløst av skiløpere, og det er brakt på det rene at gruppen med 19 skoleelever fra Lyon befant seg i en løype som var stengt for publikum, nettopp på grunn av faren for snøskred.

– Etterforskningen vil vise hvorfor læreren, som selv ble skadd, tok gruppen med til en løype som ikke var åpen. Hvordan kan du ta med deg barn i en stengt løype etter en periode med kraftig snøfall, spør ungdoms- og idrettsminister Patrick Kanner.

Tente lys

En jente på 16 år mistet livet i skredet, mens en 14 år gammel gutt døde på sykehus senere onsdag. Den ukrainske mannen som ble begravd av snømassene var ikke tilknyttet skoleklassen.

Elevenes lærer ble alvorlig skadd og er innlagt på sykehus i Grenoble. Alle de øvrige elevene er trygge og er blitt kjørt tilbake til skolen i Lyon, opplyser Frankrikes utdanningsdepartement.

Utenfor skolen i Lyon ble det onsdag kveld tent lys ved siden av en lapp der det sto «Tankene våre er med elevene. Tankene våre er med familiene. Vær sterke».

Ingen savnet

Fire elever ble meldt savnet etter skredet, men de ble gjort rede for i løpet av onsdagskvelden. Dusinvis av redningsarbeidere, hunder og helikoptre har gjennomsøkt løypa, og det skal ikke være fare for at flere er tatt av skredet.

Elevene og læreren deres skal ha vært erfarne skiløpere, som skulle tilbringe en uke på Deux-Alpes. Det har vært unormalt høye temperaturer etter jule- og nyttårshelgen i de franske alpene, med stort snøfall de siste dagene, noe som har økt risikoen for skred.

Innenriksdepartementet i Frankrike oppfordret i forrige uke alle skiløpere om å være oppmerksomme på den store skredfaren. Siden forrige måned har fire andre utenlandske skiturister mistet livet i skred i dette området.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus