Britisk avis fjerner bevegelsessensorer fra redaksjon

Produsenten skriver på hjemmesiden at OccupEye-sensoren er ment å kartlegge plassutnyttelsen. Ledelsen i Daily Telegraph sier de ville brukene den til «energiøkonomisering.» De ansatte var mindre entusiastiske. Foto: Produsenten.
Produsenten skriver på hjemmesiden at OccupEye-sensoren er ment å kartlegge plassutnyttelsen. Ledelsen i Daily Telegraph sier de ville brukene den til «energiøkonomisering.» De ansatte var mindre entusiastiske. Foto: Produsenten.

Etter protester fra de ansatte fjerner ledelsen ved den britiske avisen Daily Telegraph bevegelsessensorene som ble installert under journalistenes pulter mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bevegelsessensorene ble installert under pultene til de ansatte, uten forhåndsvarsel, mandag morgen. Nå går ledelsen tilbake på påfunnet, melder The Huffington Post UK.

Journalister ved Daily Telegraph var forbløffet da de fant innretningene mandag morgen.

Ledelsen sier overvåkningsboksene skulle brukes til å øke bedriftens «energieffektivitet», skriver Huffington Post.

Etter at journalistene klaget på påfunnet uttalte en talsperson for Daily Telegraph til The Huffington Post UK: «I lys av tilbakemelding fra de ansatte har det blitt besluttet å trekke tilbake sensorene under pultene med umiddelbar virkning. Vi ser nå på alternative måter å innhente miljødataene vi behøver, og vil holde dialog med de ansatte om nye forslag.»

Les også: E-sjefen vil ha frie tøyler til å overvåke all datatrafikk

Ansatte som googlet merkenavnet til innretningene, «OccupEye», fant selskapets hjemmeside, der man blant annet heter at det tilbyr en «automatisert bruksanalyse av arbeidsplassen» ved bruk av sensorer som utløses av «bevegelser og varme.»

«Om plassen er i bruk vil dine OccupEye-sensorer registrerer det, og du vil garantert få vite om det», heter det på nettstedet.

I et internt rundskriv mandag skriver ledelsen at de nyinnkjøpte boksene var ment å bidra til energiøkonomisering, for å kunne kartlegge når det er mindre behov for oppvarming, kjøling og bruk av lys.

OccupEyes nettsted nevner ikke dette som et bruksområde for produktet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus