Finland og Sverige: Vi trenger ikke medlemskap i NATO

Sveriges statsminister Stefan Löfven mener landet ikke har behov for å bli med i NATO. Foto: Claudio Bresciani / TT / NTB scanpix
Sveriges statsminister Stefan Löfven mener landet ikke har behov for å bli med i NATO. Foto: Claudio Bresciani / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Alliansefriheten er til nytte for Finland og Sverige og bidrar til stabilitet og sikkerhet nord i Europa, mener landenes statsministre Juha Sipilä og Stefan Löfven.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en felles kronikk som blant annet er publisert i den svenske avisen Dagens Nyheter , skriver de to statsministrene at Sverige og Finland samarbeider godt på forsvarsfeltet og at alliansefriheten har høy troverdighet.

– Vi tror ikke på brå endringer i sikkerhetspolitikken. Raske svingninger er spesielt ille i saker som dreier seg om våre lands sikkerhet. Sverige og Finland driver sin sikkerhetspolitikk langsiktig, i samarbeid og i stadig tettere kontakt med hverandre, skriver Sipilä og Löfven.

Kronikken er skrevet i forbindelse med en sikkerhets- og forsvarskonferanse i Sälen i Sverige, som starter søndag.

50 prosent av svenskene mener Sverige burde holde seg utenfor NATO, mens 34 prosent ønsker medlemskap, ifølge en meningsmåling publisert i Dagens Nyheter fredag. (©NTB)