Paris-angriper bodde i flyktningleir i Tyskland

Mens Paris torsdag mintes de som ble drept i terroraksjonen mot satirebladet Charlie Hebdo for et år siden, ble en væpnet mann skutt og drept da han løp mot en av byens politistasjoner. Nå viser det seg at han skal ha bodd i en flyktningleir i Tyskland. Foto: Stephane Mahe / Reuters / NTB scanpix
Mens Paris torsdag mintes de som ble drept i terroraksjonen mot satirebladet Charlie Hebdo for et år siden, ble en væpnet mann skutt og drept da han løp mot en av byens politistasjoner. Nå viser det seg at han skal ha bodd i en flyktningleir i Tyskland. Foto: Stephane Mahe / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mannen som torsdag ble skutt og drept da han væpnet med en kniv løp mot en politistasjon i Paris, bodde i flyktningleir i Tyskland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag ransaket tysk politi en leir for asylsøkere i Recklinghausen der mannen skal ha bodd. Ifølge en kilde som kjenner saken godt skal han ha søkt asyl i Tyskland. Politiet opplyser at ingenting tyder på at mannen hadde planlagt andre angrep.

Ifølge vitner ble han skutt da han forsøkte å ta seg inn på en politistasjon i det 18. arrondissement nord i Paris torsdag, mens han ropte «Allahu akbar» (Gud er stor) og truet med kniv. Politifolkene som skjøt ham trodde også at han var iført bombebelte, noe som viste seg ikke å stemme.

Ved hjelp av fingeravtrykk ble mannen først identifisert som en 20 år gammel hjemløs marokkaner, men familiemedlemmer av den drepte har identifisert ham som tunisiskfødte Tarek Belgacem.

Den tyske tilknytningen vil neppe bidra til å roe ned stemningen i Tyskland der flere hundre overgrep og overfall av kvinner i Köln på nyttårsaften har ført til en opphetet debatt om konsekvensene av Tysklands åpne asylpolitikk. Lørdag var det både fredelige og aggressive demonstrasjoner i byen i protest mot hendelsene og Angela Merkels asylpolitikk.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus