Sverige vil ha skjerpet dansk kontroll mot Tyskland

Sverige presser Danmark til å skjerpe grensekontrollen mot Tyskland. Foto: Fabian Bimmer / Reuters / NTB scanpix
Sverige presser Danmark til å skjerpe grensekontrollen mot Tyskland. Foto: Fabian Bimmer / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Sverige vil at Danmark skal skjerpe grensekontrollen mot Tyskland, og antyder at dette vil ha betydning for hvor lenge de vil opprettholde grensekontrollen i Øresund.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jo mer effektiv kontrollen er mellom Danmark og Tyskland, desto mindre er risikoen for at vi får store problemer hvis vi hever kontrollen mellom Danmark og Sverige, sier den svenske justisministeren Morgan Johansson til den danske avisen Politiken søndag.

Siden 4. Januar har alle som reiser inn i Sverige med buss, tog eller ferge, måttet vise gyldig ID-bevis. Ifølge EU kan medlemsland innføre grensekontroll i opptil seks måneder. Samtidig med dette innførte også Danmark skjerpet grensekontroll, som i første omgang gjelder i ti dager, men det er forventet at den vil bli utvidet.

Den svenske justisministeren påpeker at det for øyeblikket befinner seg opptil 300.000 uregistrerte flyktninger og migranter i Tyskland.

– Vi kan ikke havne en situasjon, hvor vi hever kontrollen og så to uker senere står i samme situasjon, med 15.000 asylsøkere i uken. Det vil også avhenge av hvordan Danmark kontrollerer grensen mot Tyskland, sier han til avisen.

Den danske integrasjonsministeren Inger Støjberg fastholder at de ikke vil bli påvirket av muligheten for igjen å få fri tilgang over Øresund igjen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus