Aggressiv demonstrasjon i Köln

Tysk politi har brutt opp en aggressiv demonstrasjon i Köln. Gemyttene sto i kok da den høyreorienterte, innvandringskritiske bevegelsen Pegida ble møtt av motdemonstranter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt 450 Pegida-sympatisører deltok i demonstrasjonen, og det var rundt 1.300 motdemonstranter, ifølge politiets anslag.

Politiet tok til slutt i bruk vannkanoner for å spre Pegida-sympatisørene, som kastet flasker og fyrverkeri mot politiet. To personer ble skadd i urolighetene og opprørspolitiet pågrep flere personer.

Bakgrunn: Tyske krisemøter etter masseovergrep på nyttårsaften

Demonstrasjonene skjer etter hendelsene i byen nyttårsaften, der en folkemengde som besto av innvandrere og asylsøkere skal ha stått bak en rekke overfall, tyverier og seksuelle overgrep mot kvinner utenfor byens sentralbanestasjon. Hendelsene har ført til en opphetet debatt i Tyskland.

Pegida-sympatisørene ropte «utvisning», og rettet flengende kritikk mot statsminister Angela Merkel og hennes åpen-dør-politikk.

– Merkel har blitt en fare for vårt land. Merkel må gå, sa et Pegida-medlem til folkemengden, som gjentok ropet.

Les også: Utestengt Max Hermansen anmeldte Facebook

Motdemonstrantene ble holdt på avstand av politiet. De ropte «ut med nazistene» mot Pegida-demonstrantene.

– Vi er her for å be dem holde kjeft. Det er uakseptabelt av Pegida å utnytte denne forferdelige seksuelle volden som skjedde her på nyttårsaften for å spre sitt nazistiske vrøvl, sier Emily Michels, en av dem som hadde møtt opp.

Les også: Pegida krever Merkels avgang