Finske myndigheter bekymret over «Odins soldater»

Finland har tatt imot 32.000 asylsøkere i år, og innvandringsmotstanden er økende. Noen demonstrerer, som her i Tornio i september, mens andre slutter seg til borgerverngrupper for å møte det de mener er trusselen fra «islamistiske inntrengere». Foto: Jussi Nukari / Lehtikuva / NTB scanpix
Finland har tatt imot 32.000 asylsøkere i år, og innvandringsmotstanden er økende. Noen demonstrerer, som her i Tornio i september, mens andre slutter seg til borgerverngrupper for å møte det de mener er trusselen fra «islamistiske inntrengere». Foto: Jussi Nukari / Lehtikuva / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Finske myndigheter ser med stor bekymring på at innvandringsmotstandere med bånd til nynazistiske grupper har begynt å patruljere i flere byer for å holde «islamistiske inntrengere» unna.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Å patruljere i gatene er ekstremisme. Dette øker ikke sikkerheten, sier Finlands innenriksminister Petteri Orpo til YLE.

– Frivillige har ingen rett til å bruke makt, slår han fast.

Innvandringsmotstanderne, som kaller seg selv Odins soldater, har dukket opp i minst fem finske byer der det nylig er åpnet asylmottak.