Kvinnelige flypiloter fra 2. verdenskrig nektes begravelse ved æresgravplass

Artikkelen fortsetter under annonsen

Terry Harmon kjemper for å gi moren, som var en av de første kvinnelige flypilotene i 2. verdenskrig, retten til å bli stedt til hvile på æreskirkegården Arlington National Cemetery.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Under andre verdenskrig var Elaine Harmon en av pilotene i Women Airforce Service Pilots (WASP).

Siden 2002 har disse hatt rett til å bli stedt til hvile på æresgravplassen Arlington, med tilhørende militær begravelse, men i 2015 ble dette omgjort av den amerikanske hæren.

Les også: For­eld­rene for­be­redte begra­vel­se, men mira­kel­jenta ville det anner­le­des

Avslo søknad

Elaine Harmon døde i april 2015. Datteren forventet at moren skulle få en anstendig militær begravelse på Arlington, men slik skulle det ikke gå. Hun fikk en telefon om at søknaden hadde blitt avslått.

Det skulle vise seg at advokater for hæren hadde funnet at såkalte «active duty designees» ikke hadde rett til å få urnene deres plassert på Arlington. De kvinnelige pilotene i WASP falt inn under denne definisjonen.

Les også: Fikk mystisk brev 70 år etter krigen

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kjemper for å få retten tilbake

Kvinnene i WASP kjempet lenge for å få respekten og anerkjennelsen de fortjente, og familien til Elaine Harmon har nå tatt opp kampen igjen.

Det er opprettet en petisjon på change.org for å gi pilotene i WASP tilbake retten til å bli stedt til hvile på æresgravplassen.

I skrivende stund har denne blitt signert av over 28.000 personer.