Iversen vant sprinten i Oberstdorf

Emil Iversen vant den klassiske sprinten i Oberstdorf. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Emil Iversen vant den klassiske sprinten i Oberstdorf. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Emil Iversen tok en overraskende seier på den klassiske sprinten under fjerde etappe av Tour de Ski. Det var nordmannens første verdenscupseier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var Emil Iversen første verdenscupseier. 24-åringen tok seg videre til finalen på tid, men i finalen leverte han en utrolig spurt mot russiske Sergej Justjugov, som ble nummer to. Aleksej Poltoranin fra Kasakhstan ble treer.

– Det er fantastisk. Jeg er utrolig glad. Det er ubeskrivelig, sa Iversen til FIS etter seieren.

Iversen, som egentlig er på rekrutteringslandslaget i langrenn, fikk plass på Tour-laget gjennom god innsats i verdenscupen i første del av sesongen, blant annet i Lillehammer.

– Han ville vært på hvilket som helst annet landslag i verden. Det er utrolig gøy at han slår til med seier. Det er utrolig stort for ham, sa sprinttrener Arild Monsen til NRK.

Les også: Sundby planlegger McDonalds-besøk

Kostet krefter

Den suverene sammenlagtlederen Martin Johnsrud Sundby imponerte med fjerdeplass. Petter Northug ga opp tidlig i finalen og ble nummer seks. Det betyr at Sundby økte ledelsen til Northug. Etter fire etapper er han 1.33,6 minutter foran.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Nok en sprintdag som kostet meningsløst mye krefter, men jeg fikk jo med meg noen sekunder. To fjerdeplasser på sprintene i Tour de Ski er over all forventning. Det er klassisk sprint, og jeg kunne jo ha røket ut i prologen, sa Sundby.

– Finalen for meg i dag var kvartfinalen. Jeg skulle helst ha røket ut i semifinalen, men måtte gå finalen også, sa Northug.

Snublet

Finn Hågen Krogh røk ut i semifinalen da han snublet ut fra start og havnet på etterskudd. Han hentet inn igjen luken, men brukte for mye krefter og ga opp.

Niklas Dyrhaug overrasket mange da han tok seg videre til kvartfinalen ved å slå Aleksej Poltoranin og Emil Jönsson. Den vanligvis sterke distanseløperen så ut til å skaffe seg viktige bonussekunder, men han ble deplassert i sitt heat etter å ha blitt disket. Han endte dermed på 30.-plass.

Tour de Ski fortsetter med klassisk fellesstart over 15 kilometer onsdag.

Les også: Kalla kan bli svensk Tour-redning