To drept i angrep mot restaurant i Kabul

Det ryker fortsatt av restauranten som ble utsatt for et selvmordsangrep i Kabul. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

To ble drept i et selvmordsangrep mot en populær fransk restaurant i Afghanistans hovedstad, Kabul. Minst 15 andre er såret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Restauranten Le Jardin ligger bare noen få kilometer nordvest for den norske ambassaden, men Utenriksdepartementet opplyste fredag til NTB at ingenting tyder på at norske borgere var rammet.

Derimot ble en tolv år gammel gutt drept i angrepet. Senere ble det bekreftet at en sikkerhetsvakt utenfor restauranten også døde av skadene han pådro seg i angrepet.

Se video øverst i artikkelen.

Antall sårede var lørdag morgen fortsatt tallfestet til 15, ifølge politiet i Kabul, mens nyhetsbyrået DPA opplyser at 18 er såret.

Opprørsbevegelsen Taliban sier den sto bak selvmordsangrepet. En selvmordsbomber drepte seg selv med en bilbombe. En annen mann ble pågrepet med ammunisjon og håndgranater i nærheten av restauranten etter at bomben smalt, opplyser innenriksdepartementet i Afghanistan.

For snart ett år siden ble 21 mennesker, deriblant 13 utlendinger, drept i et angrep mot en populær libanesisk restaurant i Kabul.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredsprosess

Taliban-talsmann Zabihullah Mujahid sier på Twitter at hans gruppe sto bak.

– I kveld ble det iverksatt et angrep mot en restaurant som eies av okkupanter, og hvor utlendinger bor, skrev han fredag.

Angrepet skjedde dagen etter at regjeringen kunngjorde nye samtaler om Taliban i Pakistan 11. januar, som et ledd i et forsøk på å stable en fredsprosess på beina etter at det forrige forsøket brøt sammen. Det skjedde i fjor sommer da det ble bekreftet at bevegelsens mangeårige leder, mulla Muhammad Omar, døde to år tidligere.

Maktkamp

Representanter fra myndighetene i Afghanistan, Pakistan, USA og Kina skal delta på møtet senere i januar, der det uttalte målet er å tegne opp et såkalt veikart for fred.

Taliban nekter selv å delta i noen forhandlinger så lenge utenlandske styrker fortsatt er i landet. Opprørsgruppen er på kraftig frammarsj i Afghanistan og har innkassert flere militære seirer det siste året. Samtidig sliter Taliban med en blodig indre maktkamp. Det har vært en rekke kamper mellom rivaliserende fraksjoner siden lederskiftet for et halvt år siden. (©NTB)