Verden ønsket 2016 velkommen tross terrorfaren

Se de spektakulære nyttårsshowene rundt om i verden. Se video!
Artikkelen fortsetter under annonsen

Verden ønsket 2016 velkommen med champagne og fyrverkeri, men terrorfaren la en demper på feiringen mange steder. I Dubai gikk nyttårsrakettene til værs til tross for brann i et luksushotell to timer før midnatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I Brussel og Paris ble nyttårsfyrverkeriet avlyst på grunn av terrorfrykt, og i München gikk politiet en time før midnatt ut og advarte mot et mulig terrorangrep. I London var 3.000 politifolk utkommandert for å overse nyttårsfeiringen, som anslås å samle 100.000 mennesker.

Sydney er den storbyen som starter den globale nyttårsfeiringen, ti timer før det nye året ringes inn i Norge. I området rundt Harbour Bridge og operahuset samlet over en million mennesker seg for å se det som av mange betegnes som verdens mest fantastiske fyrverkeri. I år gikk sju tonn fyrverkeri i lufta i et fargesprakende show som varte i 12 minutter fra midnatt.

De aller første som gikk inn i 2016 var folk på den lille øya Samoa i Stillehavet, mens de siste som går inn i det nye året er amerikanerne.

I New York er det ventet at rundt en million mennesker vil fylle området rundt Times Square for å ønske det nye året velkommen klokken seks norsk tid. Det skjer under svært skjerpet sikkerhet. Mer enn 6.000 politifolk, 500 flere enn i fjor, kommer til å vokte New Yorks gater.

SE VIDEO: Fyrverkerishow fra Taiwan:

SE VIDEO: Sydneys nyttårsfeiring var like spektakulær som alltid:

SE VIDEO: Slik feirer de nyttår i Peru: