Åpen for alle - alltid

16 skadd og en død etter brann i luksushotell i Dubai

Øyenvitner i Dubai: – Vi var veldig redde. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

16 personer ble skadd og en person døde av hjertestans i storbrannen i et skyskraperhotell i Dubai nyttårsaften. Tross brannen ble nyttårsfeiringen i byen med fyrverkeri gjennomført som planlagt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vitner forteller om dramatiske evakueringsscener og at brannalarmen ikke gikk før etter at flammene var synlige.

TV-bildene viste flammene som slikket den 300 meter høye skyskraperen på 63 etasjer i sentrum av Dubai, der hotellet The Address Hotel holder til. Brannen skal ha startet ved 22-tiden lokal tid. Brennende bygningsrester drysset, og det fortelles at slukkingsarbeidet var svært vanskelig på grunn av kraftig vind.

Utbrent

Tross de voldsomme bildene opplyste myndighetene etter halvannen time at de hadde kontroll over 90 prosent av brannen.

Ved midnatt lokal tid fortalte imidlertid vitner om at flammer fortsatt sto oppover hotellveggene. Enkelte steder var bygningen brent opp, og kun skjelettet, eller grunnkonstruksjonen, sto igjen og man kunne se tvers gjennom.

Nyhetsbyrået Emirates melder at 16 personer fikk lettere skader. En tjenestemann opplyser at en person døde etter å ha fått et hjerteinfarkt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Myndighetene i Dubai opplyser at brannen startet i 20. etasje av det 63. etasjes høye femstjerners hotellet.

– Ingen alarm

Dubai er et trekkplaster for turister, og mange nordmenn var i emiratet da brannen startet nyttårsaften. Den norske hotellkongen Petter Stordalen og kona Gunhild Stordalen bodde på The Address Downtown. Begge kom seg i sikkerhet da det begynte å brenne.

– Vi er ute derfra nå, sier en ordknapp Stordalen på telefon fra Dubai til VG.

Andre vitner forteller om dramatiske scener og at situasjonen var langt fra så enkel som myndighetene ga inntrykk av.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En britisk turist forteller til Sky News at det ikke gikk av alarm eller noe sprinkleranlegg.

– Familien min og jeg var på hotellrommet i 15. etasje og i ferd med å starte nyttårsfeiringen da vi så at det brant på balkongen til naborommet, forteller et vitne til Sky News.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var ansatte som hjelp til under evakueringen. Etter en stund hørte man brannalarmen gå, men det skal ikke ha vært ikke noe sprinkleranlegg som gikk i gang. Vitnet forteller hvordan han måtte bære en gjest som var i rullestol og situasjonen var både desperat og panikkartet under evakueringen.

Nyttårsfeiring

Til manges forundring ble nyttårsfeiringen i byen med fyrverkeri gjennomført som planlagt, tross brannen.

Dermed gikk nyttårsrakettene i lufta midnatt lokal tid samtidig som flammene fortsatt var synlig fra hotellet som tok fyr to timer tidligere.

Selve fyrverkerishowet ble sendt fra Burj Khalifa, som er verden høyeste bygning og Dubais stolthet. Stedet ligger omtrent 1.000 meter fra brannhotellet, The Address.

Dubai er den største byen i De forente arabiske emirater der Abu Dhabi er hovedstaden. Landet består av sju emirater og ligger på den arabiske halvøya. Dubai har satset tungt på turisme, og mange tusen utlendinger er trolig på besøk i anledning nyttårsfeiringen.

Magasinet Global Traveller kåret i 2012 The Address Downtown Dubai til å være verdens beste hotell.

Se video av storbrannen her: