Bill Cosby tiltalt for overgrep mot kvinne

Artikkelen fortsetter under annonsen

Komikeren Bill Cosby (78) måtte onsdag møte i retten tiltalt for seksuelle overgrep mot en kvinne i delstaten Pennsylvania i 2004.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Under møtet leste dommeren opp tiltalen, før han besluttet at Cosby kunne løslates mot en kausjon på 1 million dollar, tilsvarende nesten 9 millioner kroner, mot at han ga fra seg passet.

Cosby ankom rettslokalet sammen med to andre personer som antas å være skuespillerens forsvarere. Rettsmøtet ble holdt få timer etter at tiltalen ble tatt ut.

Dette er den første tiltalen som er tatt ut mot Cosby i den pågående etterforskningen av komikerens påståtte seksuelle overgrep.

Hjemme hos Cosby

Ifølge tiltalen skal overgrepene ha funnet sted hjemme hos Cosby i Cheltenham Township, en forstad til Philadelphia i 2004.

Kvinnen, som var ansatt ved Temple University, anmeldte forholdet for flere år siden, men en domstol besluttet i 2005 at det ikke forelå tilstrekkelige beviser til at det kunne tas ut tiltale.

Nå mener imidlertid påtalemyndigheten i fylket Montgomery at grunnlaget er tilstrekkelig til at Cosby kan stilles for retten. Cosby risikerer opptil ti års fengsel og bøter på 25.000 dollar hvis han blir funnet skyldig.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

50 kvinner

Over 50 kvinner har det siste året stått fram og anklaget Cosby for å ha dopet dem ned for deretter å misbruke dem seksuelt.

Sju av kvinnene har saksøkt den 78 år gamle komikeren, både for seksuelle overgrep og for å ha svertet dem etter at anmeldelsene ble levert. Cosby har svart med motsøksmål.

Noen av kvinnene som har anklaget Cosby for overgrep, var helt nede i 15-årsalderen da de angivelige overgrepene fant sted.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Innrømmet å ha betalt

Cosby har tidligere vært inne til politiavhør i flere saker, og i ett av avhørene som ble tatt opp for ti år siden, innrømmet han å ha betalt kvinner for å holde tett.

Når det gjelder den ene tiltalen som nå foreligger, hevder Cosbys forsvarere at han ikke har gjort noe galt. Påtalemyndighetens versjon er annerledes.

– Når det gjelder den aktuelle kvelden, oppfordret Cosby henne til å ta piller som han ga til henne, og til å drikke vin. Effekten gjorde at hun ble ute av stand til å bevege seg og forsvare seg mot hans fremstøt, og han forgrep seg seksuelt på henne, sier assisterende statsadvokat Kevin Steele.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Nye bevis

Det er nye bevis som kom fram i juli i år, som gjør at etterforskningen av dette tilfellet ble gjenåpnet, forklarer Steele.

– I dag, etter å ha gjennomgått bevismaterialet, kan vi på offerets vegne søke rettferdighet, sier Steele, som oppfordrer alle andre som sitter på informasjon om lignende tilfeller tilknyttet Cosby, til å stå fram.

Da rettsvesenet i 2005 besluttet at det ikke forelå tilstrekkelige bevis i saken mot kvinnen, hevdet Cosby at hun var frivillig med på forholdet, og han beskyldte henne for løgn.

– Jeg mener hun er en løgner, og jeg vet hun er en løgner, fordi jeg var der. Jeg var der, sa Cosby i retten ifølge New York Times.

Steele valgte å ikke benytte kvinnens navn da tiltalen ble kjent onsdag, men hun navngis som Andrea Constand, en tidligere basketballspiller. Hennes advokat Dolores Troiani bekrefter overfor CNN at Constand er kvinnen som er omtalt i tiltalen.


Les også: Cosby innrømmer å ha dopet ned kvinne

Les også: Cosby tilbød penger for å holde tett om sex

Les også: Cosby må forklare seg i overgrepssak