Søsken holdt funksjonshemmet bror innelåst

Artikkelen fortsetter under annonsen

Søsken holdt broren fanget på tre kvadratmeter. Han har ikke hatt tilsyn av lege siden 1996.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spania er i sjokk etter at lokale tjenestefolk i byen Dos Hermanas sør for Sevilla gjorde et sjokkerende funn da de fulgte en full eldre mann hjem.

Det viste seg nemlig at mannen og hans søster har holdt dere felles bror fanget på noe som beskrives som et «dueloft» på knappe tre kvadratmeter. Etterforskningen viser at den arme broren ikke har vært hos legen siden 1996.

Les også: Podemos: – Spania blir ikke det samme

Sjokkerende forhold

Udåden ble avslørt da de lokale politimennene ble oppmerksomme på en dør i enden av en korridor som var lukket med kjetting og hengelås. Mannen og hans søster forklarte tjenestemennene at det var deres bror som holdt til der og at han ble holdt isolert som følge av psykiske problemer.

Men tjenestemennene krevde å få inspisere forholdene. Etter å ha låst seg gjennom nok en stengt dør, klatret de opp til et dueloft der de fant en naken mann på en madrass.
– Helsetilstanden var mildt sagt miserabel og de hygieniske forholdene under en hver kritikk. Han måtte gjøre fra seg i en bøtte, og hadde ikke tilgang til rennende vann eller toalett, skriver Det nasjonale politiet i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Skogbranner herjer i Spania

Søsteren tok pensjonen

Helsepersonell ble øyeblikkelig tilkalt og mannen fraktet til et sykehus der han ble innlagt for medisinsk undersøkelse. Foreløpig konklusjon er at han ikke har vært til legesjekk siden 1996.

De to søsknene på henholdsvis 76 og 61 år, er arrestert og mistenkt for blant annet frihetsberøvelse og misbruk, opplyser Det nasjonale politiet. Ifølge politiet skal det ha vært søsteren som disponerte den innesperrede brorens månedlige pensjon på 1.000 Euro.