36 skutt og drept daglig i USA

Det er nok av skytevåpen i omløp i USA, der 36 mennesker i gjennomsnitt er skutt og drept daglig i året som har gått. Foto: Reuters / NTB scanpix
Det er nok av skytevåpen i omløp i USA, der 36 mennesker i gjennomsnitt er skutt og drept daglig i året som har gått. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

36 mennesker er i gjennomsnitt skutt og drept hver eneste dag i USA i år, viser den dystre statistikken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv på det som er kjent for å være en av de fredeligste dagene i året, første juledag, fant det sted 27 drap med skytevåpen i USA, går det fram av en oversikt fra Gun Violence Archive.

Dette er flere enn det som er drept i med skytevåpen i Norge, Østerrike, New Zealand, Slovenia, Estland, Bermuda, Hongkong og Island til sammen i løpet året, konstaterer Washington Post.

Foruten de 36 som i gjennomsnitt ble skutt og drept daglig i året vi legger bak oss, ble 73 andre skutt og såret, viser statistikken, som ikke inkluderer de som tar sine egne liv.

Blant skuddofrene første juledag var foreldrene til et lite barn som ble drept under et ran i Ohio og en 73-åring som ble drept av kona si i Texas.

Et ungt par ble funnet drept i en bil i Maine og eieren av en frisørsalong i Alabama ble også skutt og drept.