Haiangrep på Gran Canari

Kvinne ble bitt av hai sørøst på Gran Canaria

BITT AV SILKEHAI: Slik så armen til Cristina Ojeda-Thies ut etter svømmeturen. Det kunne gått verre, viser bildet hun har lagt ut på twitter.
BITT AV SILKEHAI: Slik så armen til Cristina Ojeda-Thies ut etter svømmeturen. Det kunne gått verre, viser bildet hun har lagt ut på twitter. Foto: Cristina Ojeda-Thies

Noe hugg tak i armen til Cristina Ojeda-Thies - 20 meter fra stranden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 38 år gamle Cristina Ojeda-Thies ble blitt av en hai mens hun svømte ved Risco Verde i Arinaga sørøst på Gran Canaria i går, melder Canariajournalen og andre medier.

Ojeda-Thies skal ha vært 20 meter fra stranden da hun merket noe som hugg tak i den venstre armen hennes, skriver avisene Canarias Ahora og Canarias en Hora.

Les også: Hva er farligst: Selfie eller hai?

Slo til haien

Kvinnen skal ha slått til haien med den andre armen, og den slapp taket og forsvant i dypet.

Kvinnen kom seg i sikkerhet på land, og oppsøkte et helsesenter hvor hun ble sydd og fikk antibiotika, forteller hun til de kanariske avisene.

På Twitter har hun lagt ut bilder som viser tydelige bitemerker fra mange skarpe på armen.

Fiskeoppdrett kan lokke

Dette er første gang en person er bitt av hai på Kanariøyene under bading i havet, ifølge presidenten for haialiansen på Kanariøyene, Fernando Frias.

Canariaposten viser imidlertid til Shark Attack Data, som melder om haiangrep fem ganger tidligere siden år 1900.

Frias har inspisert bitemerkene og tror det kan ha vært en silkehai som bet kvinnen. Silkehaien kan bli fra 1,8 til 2 meter lang.

Området hvor hun ble bitt ligger mellom to fiskeoppdrett som tiltrekker seg haier, ett i Tufia og ett i Castillo del Romeral.

Personvernpolicy