Southampton knuste formsterke Arsenal

Southampton ydmyket Arsenal hjemme på Boxing Day. Foto: Alan Walter (Reuters / NTB scanpix)

Et formsvakt Southampton tok en knallsterk 4-0-seier på Boxing Day hjemme mot Arsenal som kom fra tre strake seire i Premier League.

Southampton hadde kun tatt ett poeng på sine siste fem kamper, mens Arsenal hadde vunnet sine tre siste. Lørdag viste «The Saints» form igjen mot Arsenal som ville ha tatt over tabelltoppen med tre poeng.

Kampen åpnet rolig med få sjanser, men ut av ingenting banket Cuco Martina inn 1-0 etter 19 minutter. Et innlegg ble klarert ut til høyrebacken som fikk drømmetreff fra 25 meter og ballen føk bak Petr Cech i Arsenal-målet. Scoringen burde muligens vært annullert for offside da James Ward Prowse hårfint var i offside i en situasjon i samme angrep.

Gjestene slet med å komme til sjanser mot et godt organisert Southampton-lag. Ti minutter ut i annen omgang ble vondt verre for London-klubben. Saido Mane fant en umarkert Shane Long i boksen. Iren hadde få problemer med å doble ledelsen.

Også denne scoringen var noe tvilsom. På vei mot 16-meteren hektet Long med Laurent Koscielny som falt og spissen fikk fri bane mot mål.

Etter 69 minutter fikk hjemmelaget sin første corner i kampen. Ryan Bertrand slo hardt inn mot første stolpe og inn stormet midtstopper José Fonte. Portugiseren stanget inn 3-0. Også den tredje scoringen ble omdiskutert. Det er usikkert om det var en Southampton- eller Arsenal-spiller som var sist på ballen da det ble corner.

De siste 20 minuttene var Arsenal aldri i nærheten av å true Southamptons ledelse. På overtid ble ydmykelsen komplett da Long satte inn 4-0 alene med Cech og poengene ble igjen på St. Marys.