IS klamrer seg fast i Ramadi

En stridsvogn tilhørende den irakiske regjeringshæren fotografert i ruinene av Ramadi julaften. Foto: Reuters / NTB scanpix
En stridsvogn tilhørende den irakiske regjeringshæren fotografert i ruinene av Ramadi julaften. Foto: Reuters / NTB scanpix

Irakiske elitestyrker møter kraftig motstand fra IS-krigerne som har forskanset seg i sentrum av provinshovedstaden Ramadi med snikskyttere, bil- og veibomber.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da den irakiske hærens såkalte antiterrorstyrke rykket inn i sentrale deler av Ramadi i starten av uka, møtte de begrenset motstand fra IS-krigerne som har kontrollert byen siden mai.

Hovedstaden i Iraks største provins Anbar har vært beleiret siden november, og den irakiske regjeringshæren anslo mandag at under 300 opprørere var igjen i Ramadi.

Les også: Irakiske styrker rykker inn i IS-kontrollerte Ramadi

IS-krigerne konsentrerte sine gjenværende styrker rundt et kompleks av offentlige bygninger i bydelen Hoz, og de irakiske elitestyrkene slet fredag fortsatt med å bekjempe dem.

– Vi møter mange hindre, for det meste snikskyttere og bilbomber, sier en av elitesoldatene, løytnant Bashar Hussein, fra en stilling sør for Hoz.

Torsdag var regjeringssoldatene bare rundt 500 meter fra bygningskomplekset, og dagen etter hadde de bare rykket 200 meter nærmere. Fredag anslår hæren at «færre enn 400» IS-krigere har forskanset seg i Ramadi.

Les også: Anklager IS for å bruke sivile som levende skjold i Ramadi

– Minelagte hus, selvmordsangrep, improviserte sprengladninger, snikskyttere, granater, raketter: Daesh bruker alt de har for å stanse sikkerhetsstyrkenes fremmarsj, sier Ibrahim al-Fahdawi, sjefen for sikkerhetskomiteen i distriktet Khaldiya.

Les også: Obama: – USA rammer IS hardere enn noen gang

Personvernpolicy