FN-diplomat mistet 20.000 dollar på Paris-flyplass

Illustrasjonsfoto: Reuters / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Reuters / NTB scanpix

En flyplassansatt er pågrepet etter å ha plukket opp 20.000 dollar som en marokkansk FN-diplomat mistet på en flyplass i Paris.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FN-ambassadøren var onsdag kveld på vei fra Air Frances VIP-salong på Charles de Gaulle til fly-gaten da to mobiltelefoner falt ut av veska hans. Dermed oppdaget han at kontantene var borte, opplyser fransk politi.

Diplomaten gikk samme vei tilbake, men klarte ikke å finne pengene – et beløp tilsvarende 175.000 kroner. Dermed kontaktet marokkaneren flyplasspolitiet, som fortsatt jakten på kontantene mens han selv gikk på flyet til New York.

Video fra overvåkingskameraene viste at en midlertidig ansatt ved flyplassen plukket opp pengene. Han ble pågrepet etter at han var kommet hjem fra jobb samme kveld.

En politikilde sier til AFP at halvparten av pengene er kommet til rette. Politiet slapp den mistenkte mannen fri på julaften, og det er uklart hva han kan bli siktet for. Lokale myndigheter bekrefter imidlertid at han har mistet jobben.

Personvernpolicy