Danske jurister steiler mot flyktningforslag

Folk i København marsjerer for å vise sin motstand mot innstramminger i asylpolitikken. Bildet ble tatt i oktober. Foto: Reuters / NTB scanpix
Folk i København marsjerer for å vise sin motstand mot innstramminger i asylpolitikken. Bildet ble tatt i oktober. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Advokater i Danmark mener forslaget om å beslaglegge asylsøkeres verdigjenstander er det samme som å ta penger fra mennesker på trygd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den danske regjeringens forslag om at asylsøkere skal kunne fratas penger og verdisaker på grensen har vakt reaksjoner i utlandet – eksempelvis i USA. Regjeringen hevder at flyktningene får samme behandling som dansker på statlig støtte.

Bakgrunn: Danskene får pepper for å ville ta verdier fra flyktninger

Jytte Lindgaard, leder av Foreningen av Udlændingeretsadvokater, som representerer 50 advokater med ekspertise i asylsaker, mener derimot at en dansk statsborger eksempelvis aldri ville bli fratatt et gullarmbånd om han hadde søkt bistand fra staten.

Les også: Danskene får pepper for å ville ta verdier fra flyktninger

– Med dette lovforslaget tar man i bruk langt sterkere midler overfor flyktninger enn for kontanthjelpmottakere. I lovverket om aktiv sosialhjelp er det ingen hjemmel til å verken visitere folk eller til å beslaglegge eiendeler, sier Lindgaard til Politiken.

Kontanthjelp er en dansk trygdeordning som utbetales til mennesker som ikke kan forsørge seg selv eller sin familie.

Les også:

Danmark innfører strengere asylregler

Danmark tar 500 millioner fra bistand, gir til kriserammede danske bønder

Hver tredje innbruddssiktet i Danmark er utlending

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus