Meny

Somalia forbyr julefeiring

Bildet fra november viser den ødelagte italienske katedralen i Mogadishu, et kjent landemerke i den somaliske hovedstaden. Foto: Fesial Omar (Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Somaliske myndigheter nedlegger forbud mot feiring av jul og nyttår. De som likevel forsøker, vil bli stoppet av sikkerhetsstyrker.

– Alle festligheter knyttet til jul- og nyttårsfeiring strider mot islamsk kultur og kan skade troen til det muslimske fellesskap, sier Mohamed Khayrow i departementet for religiøse spørsmål.

Han opplyser videre at landets sikkerhetsstyrker kommer til å gripe inn og avslutte enhver feiring som finner sted.

En annen årsak til forbudet er angivelig frykten for angrep fra ytterliggående islamister, ifølge Nur Barud Gurhan, den øverste islamske lærde i Somalia.

Les også: – Nektet datteren å være venn med etnisk norske

– Vi advarer mot å feire slike begivenheter som ikke er i tråd med vår religions prinsipper, sier Gurhan, som legger til at slike feiringer også kan fremprovosere angrep fra den ytterliggående islamistgruppen al-Shabaab.

Diplomater, internasjonale hjelpearbeidere og soldater stasjonert på Mogadishus internasjonale flyplass får imidlertid lov til å arrangere private, lukkede julefeiringer.

Flere land nedlegger i år forbud mot julefeiring. Brunei har allerede nedlagt forbud og truet med fem års fengsel og 175.000 kroner i bot til alle som feirer jul.

Les også: Brunei-nei til julefeiring

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært