Pensjonist pågrepet for falsk bombe på Air France-fly

Et Air France-fly på vei fra Mauritius til Paris måtte nødlande i Mombasa i Kenya søndag, etter at det ble funnet en falsk bombe på et av toalettene om bord. En pensjonert politimann og kona hans er pågrepet, mistenkt for å ha plassert den der. Foto: Reuters / NTB scanpix
Et Air France-fly på vei fra Mauritius til Paris måtte nødlande i Mombasa i Kenya søndag, etter at det ble funnet en falsk bombe på et av toalettene om bord. En pensjonert politimann og kona hans er pågrepet, mistenkt for å ha plassert den der. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: - / Afp

En pensjonert politimann og kona hans er pågrepet av fransk politi, etter at det ble funnet en falsk bombe om bord på et Air France-fly.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Boeing 777-flyet, som var på vei fra Mauritius til Paris, nødlandet i Kenya da den falske bomben ble funnet på et av toalettene.

Den pensjonerte politimannen er 58 år gammel, men nasjonaliteten til ham og kona er ikke kjent.

Det var 459 passasjerer og et mannskap på 14 om bord i flyet, som nødlandet i Mombasa. Passasjerene ble evakuert ved hjelp av sklier, før bombeeksperter gikk om bord.

Den falske bomben lå skjult bak et speil på det ene toalettet og var laget av papp og noe som så ut som et kjøkkenur.

En talsmann for Air France, Frederic Gagey, sier at den falske bomben trolig ble plassert der som en «dårlig spøk».

Det er ikke klart hva som knytter den pensjonerte politimannen til «spøken», eller om han har tilstått at det var han som plassert den falske bomben på flytoalettet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus