Danmarks prins Christian måtte ha hjelp av livredder

Danske prins Christian (til høyre) måtte ha hjelp av en livredder da han havnet i trøbbel under en badetur på Tasmania sist uke. Her sammen med moren, kronprinsesse Mary og broren prins Vincent. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Danske prins Christian (til høyre) måtte ha hjelp av en livredder da han havnet i trøbbel under en badetur på Tasmania sist uke. Her sammen med moren, kronprinsesse Mary og broren prins Vincent. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Danske prins Christian (10) måtte ha hjelp av livredder da han var på badetur i Tasmania. Ifølge det danske kongehuset var situasjonen udramatisk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Australske medier melder at tiåringen kom ut i en farlig strøm da han torsdag var ute og badet. En australsk livredder ved navn Nick Malcolm hjalp den unge prinsen. Prins Christian, hans tre søsken og foreldrene, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary, er for tiden på juleferie på den australske øya Tasmania. Badeturen foregikk på Mermaid Beach ved byen Gold Coast.

– Prins Christian var ikke på noe tidspunkt i fare. Livredderne skal alltid være oppmerksomme. I dette tilfellet visste de hvem som var i vannet, og var kanskje ekstra oppmerksomme. De undersøkte derfor om det gikk bra med prins Christian, og det gjorde det, sier det danske kongehusets kommunikasjonssjef Lene Balleby.

Australske 7 News skriver imidlertid at situasjonen kunne ha blitt alvorlig hvis ikke livredderen hadde kommet til unnsetning på sitt surfebrett.

– Vi fikk tak i ham før det ble alvorlig, men han kunne ikke ha tatt seg tilbake på egen hånd, sier Malcolms sjef, Stuart Keary til 7 News.

Kongehuset mener imidlertid den australske versjonen er overdrevet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus