Dansk politimann vil ikke «plyndre» flyktninger

Folk i København marsjerer for å vise sin motstand mot innstramminger i asylpolitikken. Bildet ble tatt i oktober. Foto: Reuters / NTB scanpix
Folk i København marsjerer for å vise sin motstand mot innstramminger i asylpolitikken. Bildet ble tatt i oktober. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Danmarks plan om å beslaglegge større pengebeløp og verdier fra asylsøkere på grensen, møter ikke bare kritikk i utlandet. Nå reagerer også en dansk politimann, og en Venstre-politiker bytter parti.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg ble ikke politimann for å plyndre flyktninger for eiendeler, skriver Jacob Nielsen, som jobber som politimann i København, på Facebook.

– Forestiller regjeringen seg at jeg skal stå ved grensen og plukke gull ut av munnen og underbuksene på dem når de forsøker å skjule det siste de har, skriver han videre.

Samtidig har Venstre-politikeren Jens Rohde varslet overgang til sentrumspartiet Radikale Venstre. Han begrunner overgangen med Venstres skeptiske EU-kurs og stadige innstramminger i asylpolitikken.

– Jeg skal først og fremst ha lov til å kjempe for de synspunkter jeg står for – et samfunn som bygger på sjenerøsitet, toleranse, empati og frihet til forskjellighet, sier Rohde, som nå er medlem av EU-parlamentet.

Les også: – Jeg klarte ikke lenger sitte å se ¨på menneskene lide

Ifølge politisk kommentator Hans Engell er regjeringspartiet Venstre trolig bare glad for å bli kvitt Rohde, som ifølge Engell lenge er blitt regnet som en «bråkmaker».