Dansk politimann vil ikke «plyndre» flyktninger

Folk i København marsjerer for å vise sin motstand mot innstramminger i asylpolitikken. Bildet ble tatt i oktober. Foto: Reuters / NTB scanpix
Folk i København marsjerer for å vise sin motstand mot innstramminger i asylpolitikken. Bildet ble tatt i oktober. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Danmarks plan om å beslaglegge større pengebeløp og verdier fra asylsøkere på grensen, møter ikke bare kritikk i utlandet. Nå reagerer også en dansk politimann, og en Venstre-politiker bytter parti.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg ble ikke politimann for å plyndre flyktninger for eiendeler, skriver Jacob Nielsen, som jobber som politimann i København, på Facebook.

– Forestiller regjeringen seg at jeg skal stå ved grensen og plukke gull ut av munnen og underbuksene på dem når de forsøker å skjule det siste de har, skriver han videre.

Samtidig har Venstre-politikeren Jens Rohde varslet overgang til sentrumspartiet Radikale Venstre. Han begrunner overgangen med Venstres skeptiske EU-kurs og stadige innstramminger i asylpolitikken.

– Jeg skal først og fremst ha lov til å kjempe for de synspunkter jeg står for – et samfunn som bygger på sjenerøsitet, toleranse, empati og frihet til forskjellighet, sier Rohde, som nå er medlem av EU-parlamentet.

Les også: – Jeg klarte ikke lenger sitte å se ¨på menneskene lide

Ifølge politisk kommentator Hans Engell er regjeringspartiet Venstre trolig bare glad for å bli kvitt Rohde, som ifølge Engell lenge er blitt regnet som en «bråkmaker».

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus