Sanders beklaget for åpen skjerm

Bernie Sanders måtte beklage til Hillary Clinton under lørdagens demokratiske presidentdebatt. Foto: Brian Snyder / Reuters / NTB scanpix
Bernie Sanders måtte beklage til Hillary Clinton under lørdagens demokratiske presidentdebatt. Foto: Brian Snyder / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bernie Sanders så seg nødt til å beklage til Hillary Clinton da de demokratiske presidentkandidatene møttes til TV-sendt debatt i New Hampshire lørdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunnen er at en av Sanders' medarbeidere fredag ble anklaget for å spionere på Clintons kampanje. Josh Uretsky skal ha utnyttet en datafeil til å kikke på rivalens velgerdatabase og ble umiddelbart sparket fra Sanders' valgkampanje.

Under debatten, der Clinton, Sanders og tidligere Maryland-guvernør Martin O'Malley deltok, spurte en av debattlederne om Clinton fortjente en unnskyldning etter lovbruddet.

– Ja, jeg beklager, svarte Sanders, hennes nærmeste utfordrer om å bli Demokratenes presidentkandidat til valget neste år.

– Dette er ikke den typen kampanje vi kjører. Og om jeg finner ut at noen andre har vært involvert i dette, vil de også få sparken, sa Sanders og la til at han håper rivalenes valgkampanjer kan jobbe sammen om en uavhengig etterforskning av hendelsen.

Les også: Trump: – Ekstreme muslimer flommer inn i landet

Clinton svarte at hun satte stor pris på Sanders' unnskyldning og at hun støtter en uavhengig gransking. Samtidig mente hun at det var på tide å komme seg videre i debatten.