Malala fordømmer Trumps ideologi

Donald Trumps utspill om muslimer faller ikke i god jord hos fredsprisvinner Malala Yousafzai.
Donald Trumps utspill om muslimer faller ikke i god jord hos fredsprisvinner Malala Yousafzai. Foto: Andrew Yates / Reuters

Fredsprisvinneren Malala Yousafzai (18) fordømmer Donald Trumps syn på muslimer og mener den republikanske presidentkandidaten står for en hatideologi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kom fram da Malala deltok på en minnemarkering for de 134 barna som ble drept under terrorangrepet mot en skole i Peshawar i Pakistan for ett år siden.

– Det er virkelig tragisk å høre disse kommentarene som er fulle av hat, fulle av denne ideologien der man diskriminerer andre, sa hun til nyhetsbyrået AFP.

Les også: Trump: – Ekstreme muslimer flommer inn i landet

Trump er blitt kraftig kritisert etter at han nylig tok til orde for et forbud mot å la muslimer få komme til USA. Det skjedde i kjølvannet av et muslimsk ektepar skjøt og drepte 14 personer på et juleselskap i San Bernardino, California.

Også Malalas far Ziauddin Yousafzai lot seg frustrere av Trumps utspill.

– Det er veldig urettferdig å assosiere 1,6 milliarder mennesker med noen få terrororganisasjoner, mente han.

Malala Yousafzai ble i 2014 tildelt Nobels fredspris sammen med Kailash Satyarthi. Hun er en pakistansk forkjemper for jenters rett til skolegang og historiens yngste fredsprismottaker.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus