Tyfonen Melor gjorde millioner strømløse

Over 700.000 mennesker måtte evakueres som følge av tyfonen Melors herjinger på Filippinene.
Over 700.000 mennesker måtte evakueres som følge av tyfonen Melors herjinger på Filippinene. Foto: Charlie Saceda / Reuters

Tyfonen Melor feide tirsdag over sentrale deler av Filippinene med kraftig regn og sterke vinder. Minst tre personer er omkommet, mens millioner er uten strøm.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Én person døde av hypotermi, mens to andre druknet i flommen i den fattige fiskerbyen Catarman nord på øya Samar øst i landet. Det opplyser sjefen for den regionale krisehåndteringsetaten, Jonathan Baldo.

Uværet veltet trær og kuttet strømforsyningen til tolv østlige provinser. I byen Legazpi, som ble kraftig rammet av de sterke vindkastene, lå det julebelysning, blikktak og kvister i gatene.

Over 730.000 mennesker ble evakuert i forkant av at stormen traff land mandag kveld lokal tid. Av dem måtte mange overnatte i midlertidige evakueringssentre og skoler mens løse gjenstander fløy rundt på utsiden.

I provinsen Albay, der Legazpi er hovedstad, var samtlige 1,2 millioner innbyggere uten strøm tirsdag formiddag. Men der var det verken dødsfall, flom eller fare for menneskeliv, opplyste borgermester Joey Salceda.

Melors styrke avtok noe tirsdag, men fortsatt ble tyfonens vindkast målt til 47 meter i sekundet på det sterkeste. Det er ventet at den vil bli enda svakere på sin ferd over Mindanao og ut i Sør-Kinahavet.

Bakgrunn: Over 700.000 evakuert før tyfonen treffer Filippinene

Landsbyen Legazpi på Filippinene ble hardt rammet av tyfonen natt til tirsdag norsk tid. Foto: Stringer/philippines / Reuters
Landsbyen Legazpi på Filippinene ble hardt rammet av tyfonen natt til tirsdag norsk tid. Foto: Stringer/philippines / Reuters

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus