70.000 islamske lærde med fatwa mot IS

Foto av en annen muslimsk fatwa mot terrororganisasjonen IS, utstedt i september i år. Nå har over 70.000 islamske lærde gått sammen om å utstede nok en fatwa mot terrororganisasjonen.
Foto av en annen muslimsk fatwa mot terrororganisasjonen IS, utstedt i september i år. Nå har over 70.000 islamske lærde gått sammen om å utstede nok en fatwa mot terrororganisasjonen. Foto: AP / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Islamske lærde har utstedt fatwa mot terrororganisasjonen IS. Over 1,5 millioner muslimer har signert fordømmingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fordømmelsen mot terrororganisasjonen IS skjedde under en årlig religiøs seremoni blant sunni-muslimer i India. 70.000 imamer og mullaer samlet under markeringen stod bak fatwaen, og 1,5 millioner muslimer har skrevet under.

Det melder avisen Times of India.

– Det står skrevet i Koranen at å drepe en uskyldig person er likestilt med å drepe hele menneskeheten, sier Mohammed Ehsan Raza Khan, en av lederne for den religiøse seremonien, til avisen.

Fatwa mot IS, Taliban og al-Qaida

Også terrororganisasjonene Taliban og al-Qaida ble fordømt under seremonien. Foran et hav av tilhørere understreket de islamske skriftlærde at disse organisasjonene ikke burde se på som islamske og at medlemmene deres ikke er muslimer. Internasjonale medier ble også oppfordret til å slutte å kalle IS, Taliban og al-Qaida for muslimske organisasjoner.

Fordømmet Trumps uttalelser

De skriftlærde fordømmet også den amerikanske presidentkandidaten Donald Trumps uttalelse om å nekte muslimer innreise til USA.
– Om et land innfører et slikt forbud mot muslimer, vil andre land følge opp med nye forbud, muligens mot andre grupperinger. Dette vil bare føre til hat og splittelse mellom mennesker, uttaler Mufti Mohammed Saleem, en annen religiøs leder, overfor Times of India.

Ifølge de islamske lærde ble beslutningen om å utstede en fatwa mot IS under høytiden Urs-e-Razvi tatt rett etter terrorangrepet i Paris, hvor 130 mennesker mistet livet.