Forbyr ikke uniformert sharia-politi

En tysk domstol mener det ikke bryter med uniformsforbudet at en gruppe islamister tilknyttet den tyske konvertitten Sven Lau (i midten), har patruljert gatene i Wuppertal med disse vestene.
En tysk domstol mener det ikke bryter med uniformsforbudet at en gruppe islamister tilknyttet den tyske konvertitten Sven Lau (i midten), har patruljert gatene i Wuppertal med disse vestene. Foto: Privat/ Facebook

Åtte menn i miljøet rundt islamisten Abu Adam, som tidligere het Sven Lau, brøt ikke tysk lov da de som «Sharia police» patruljerte gatene i byen Wuppertal.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Domstolen i Wuppertal har avvist å starte en straffeprosess mot Abu Adam og miljøet rundt ham for en meget omtalt aksjon som Sharia-politi.

I fjor høst patruljerte ni menn gatene i Wuppertal på kveldstid i refleksvester hvor det sto «Sharia Police» på ryggen.

Aksjonen vakte stor oppmerksomhet i Tyskland.

Provokasjon

I ettertid sa hovedmannen, en tysk konverititt - Sven Lau - som også har vært i Syria, at det bare hadde vært PR-aksjon for å vise hvordan storsamfunnet reagerte mot muslimer.

«Vi valgte navnet sharia-police bevisst, men det var bare en enkeltaksjon», har han fortalt i videosnutter lagt ut på You tube.

Det selvutnevnte politiet oppsøke den aktuelle kvelden særlige ungdom de trodde var muslimer for å misjonere og rekrutere dem til sin salafistiske retning av denne religionen.

Les også: Norske islamister vil hente pengestøtte fra en fremmed stat

Sharia er islamistiske lover som gis ulike tolkninger, og som regulerer en lang rekke sider av livet.

De som ble oppsøkt denne kvelden fikk blant annet høre at de ikke spille drikke alkohol, gamble, høre på musikk eller se på pornografi, het det i tyske aviser.

Også andre steder

Tidligere har det også vært organisert patruljer med sharia-aktivister i blant andre engelske byer.

Les også: Frp-politiker beskyldes for det «mest inhumane innlegget noensinne»

Også på Grønland i Oslo har det vært rapportert tilfeller hvor unge menn har forsøkt å påvirke ukjente med moralske tilrop, noe blant annet Aftenposten har omtalt.

Mens dommerne ikke fant at det ville være straffbart å gå med uniformene, mente de at Abu Adam hadde brutt loven som pålegger organisatorer av aksjoner å søke om tillatelse først, melder blant andre FAZ.de.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus