Verste vær på 25 år på Island

Det polare lavtrykket over Island har ført med seg vinder så sterke at de har ødelagt offisielle vindmålere på øya.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Islands meteorologiske institutt har sendt ut OBS-varsel om stiv kuling tirsdag. Vinden vil minke, men samtidig faller temperaturen.

Været er det verste på 25 år, skriver nettavisen Iceland Monitor.

Den islandske redningsorganisasjonen ICE-SAR ba mandag innbyggere sør i landet om å holde seg innendørs fra klokken 12, og folk i resten av landet fra klokken 17. Prosjektleder Jónas Guðmundsson i ICE-SAR sammenligner uværet med et i 1991, da kraftig vind kastet biler om kull og rev taket av et sykehus.

Les også: To har omkommet i flommen i Storbritannia

– Folk må være oppmerksom på at selv om været ikke er forferdelig der de er, kan det godt være det dit de skal, eller på veien, sier Guðmundsson til nettavisen.

Juletreet som Reykjavik har fått fra Oslo, måtte bli tatt ned grunnet ekstremværet, skriver Iceland Review. I fjor ble det såkalte «Oslo-treet» stående ute i uvær og ble ødelagt.

– Vi har lært av erfaring at vi må ta godt vare på våre norske gaver, skriver avisen, og legger til at årets tre skal være det siste hovedstaden mottar som gave.

Mandag ble de største veiene stengt, offentlig transport sluttet å kjøre, butikker stengte og innenlandsfly ble innstilt. Tirsdag er fortsatt flere flyavganger kansellert.

Les også:

På Island er nå Piratpartiet landets største med over 30 prosent

En av tre på Island ber om gjeldslette etter bankkrisen

Island trekker EU-søknaden

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus