TV-kanal skal selge våpen i USA

Med TV-kanalen «GunTV» som blir lansert i januar kan amerikanere kjøpe våpen på nett som blir utlevert av lokale våpenforhandlere. Bildet er fra Roseburg Gun Shop i Roseburg, Oregon, USA. Foto: Lucy Nicholson (Reuters / NTB scanpix)
Med TV-kanalen «GunTV» som blir lansert i januar kan amerikanere kjøpe våpen på nett som blir utlevert av lokale våpenforhandlere. Bildet er fra Roseburg Gun Shop i Roseburg, Oregon, USA. Foto: Lucy Nicholson (Reuters / NTB scanpix)

Med en ny TV-kanal ved navn «GunTV», som blir lansert i januar, kan amerikanere lene seg tilbake i sofaen og bestille våpen døgnet rundt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forbindelse med onsdagens skyting i California da 14 personer ble drept, lanserer organisasjonen «Social Responsibility Network» en ny TV-kanal som gjør det mulig å bestille et bredt utvalg av skytevåpen fra hele verden via telefon eller internett.

Organisasjonen mener kjøpekanalen vil tilfredsstille et behov for mer informasjon, bedre opplysning og sikkerhet ved kjøp og salg av våpen i USA. En av kanalens grunnleggere, Valerie Castle, sier til The Guardian at hun er usikker på om det vil føre til økt våpensalg.

Kanalen vil være tilgjengelig for 34 millioner abonnenter. De vil ikke kunne få levert våpen på døra, men må følge vanlige prosedyrer ved kjøp av våpen og plukke dem opp hos lokale våpenforhandlere.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus