Russland langer ut mot USA på Facebook

USA ønsker å dekke over alvorligheten av IS' oljesmugling i Tyrkia, skriver Russlands forsvarsdepartement på sin egen Facebook-side. De kaller amerikanernes oppførsel for «absurd».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Reaksjonene kommer som følge av at Amos Hochstein i det amerikanske utenriksdepartementet mente at omfanget av Den islamske statens (IS) oljesmugling langs grensen mellom Syria og Tyrkia ikke var av vesentlig omfang, skriver AFP.

– Det virker som om amerikanerne ønske å dekke over hele problematikken. Pentagon og utenriksdepartementet fremstår som absurde, skriver Russlands utenriksdepartement på Facebook.

Russland har tidligere anklaget tyrkerne for å tjene penger på oljesmuglingen. Forholdet mellom landene er allerede anspent etter at Tyrkia skjøt ned et russisk kampfly 24. november, som førte til at Russland innførte økonomiske sanksjoner overfor myndighetene i Ankara. Lørdag sa Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan at landet ville se på alternativer til russisk energileveranser.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus