FBI etterforsker California-skyting som terrorangrep

President Barack Obama sier han ikke utelukker terrorisme etter skytingen. Se video.

Skytingen i San Bernardino etterforskes nå som et terrorangrep, opplyser FBIs nestkommanderende i Los Angeles David Bowdich.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– På bakgrunn av den informasjon og de fakta vi har fått kjennskap til, etterforsker vi nå disse forferdelige hendelsene som en terrorhandling, sier FBIs nestleder i Los Angeles David Bowdich.

Etterforskningen har ifølge ham avdekket at det lå omfattende planlegging bak da ekteparet Syed Rizwan Farook og Tashfeen Malik skjøt og drepte 14 mennesker under et juleselskap på Farooks arbeidsplass i San Bernardino i California onsdag.

Hjemmelagde bomber

Ekteparet, som var tungt bevæpnet og utstyrt med hjemmelagde bomber under massedrapet, ble skutt og drept av politiet etter å ha flyktet fra stedet.

Hjemme hos dem ble det funnet ytterligere tolv hjemmelagde bomber, samt store mengder ammunisjon.

Selv om FBI nå etterforsker massedrapet som en terrorhandling, understrekes det at det ikke er funnet beviser for at de to hadde tilknytning til IS eller andre militante islamistgrupper.

IS-sympatisører

Nettstedet al-Amaq News, som er kjent for å være et talerør for IS, hevdet fredag at de to var IS-sympatisører.

Ifølge sikkerhetskilder CNN har snakket med skal Malik ha sverget troskap til IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi på en Facebook-konto som var opprettet i et annet navn enn hennes eget. Dette er ikke bekreftet av politiet.

Etterforskningskilder sier at massedrapet kan ha vært inspirert av IS, men at det verken er funnet beviser for at IS hadde kjennskap til ekteparet eller ga ordre om angrepet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus