Avviser arrestordre mot Oscar Pistorius

Paralympics-stjernen Oscar Pistorius.
Paralympics-stjernen Oscar Pistorius. Foto: Mike Hutchings / Reuters

Sørafrikansk påtalemyndighet avviser at det er utstedt arrestordre på drapsdømte Oscar Pistorius, som nylig ble løslatt fra fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var TV-stasjonen ENCA som fredag ettermiddag meldte om arrestordren og at Pistorius kom til å bli pågrepet neste uke når han etter planen skal møte i retten for å levere kausjonsbegjæring.

– Det stemmer ikke, sier en kilde ved påtalemyndigheten ifølge nyhetsbyrået AFP.

Meldingen om arrestordren, som altså ble tilbakevist, kom dagen etter at Sør-Afrikas høyesterett kjente friidrettsstjernen skyldig i forsettlig drap.

Pistorius ble i fjor dømt til fem års fengsel for uaktsomt drap på kjæresten Reeva Steenkamp. I august i år ble han prøveløslatt etter å ha sonet ett år i fengsel og overført til sin onkels hus i Pretoria der han skulle sone resten av straffen i husarrest.

Pistorius har hele tiden hevdet at han trodde det var en inntrenger i huset da han skjøt fire skudd gjennom baderomsdøren på valentinsdagen 2013. Skuddene traff Steenkamp, som døde kort tid etterpå.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus