Thailandske medier: – IS-medlemmer har inntatt Thailand

Ifølge thailandske medier skal et internt politinotat merket med «hemmelig» bekrefte at IS-medlemmer har ankommet landet og planlegger angrep på turister. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere thailandske medier melder fredag om et internt politinotat som skal fortelle at syriske IS-medlemmer har kommet til Thailand for å angripe russiske interesser i landet.

Notatet som ifølge thailandske medier skal være merket «hemmelig» skal være sendt fra thailandsk etterretningspoliti til det nasjonale sikkerhetsrådet.

IS-medlemmene skal angivelig ha kommet til landet mellom 15. og 31. oktober.

Fire skal ha reist til Pattaya, to til Phuket og to til Bangkok, mens det ikke er noe informasjon om de to siste, skal vi tro thailandske medier.

Notatet oppfordrer myndighetene til å skjerpe sikkerheten rundt russiske interesser i byene som er populære blant russiske turister.

Til ABC Nyheter sier Utenriksdepartementet at de er kjent med rapportene som omhandler et internt politinotat om mulig IS-nærver.

– På det nåværende tidspunktet er disse opplysningene ubekreftede. Vi har derfor ingen opplysninger som tilsier at nordmenn eller norske interesser i Thailand er truet, sier Hilde Steinfeld pressevakt i UD.

Se video: Hemmelige opptak fra livet under ISIL

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus