Antatt Abu Sayyaf-gisseltaker pågrepet på Filippinene

Se overvåkningsvideoen som viser øyeblikket der Kjartan Sekkingstad blir tatt til fange.

En mann mistenkt for å ha stått bak kidnappingen av to malaysiske statsborgere er pågrepet på Filippinene. Han skal tilhøre den samme islamistgruppen som holder norske Kjartan Sekkingstad som gissel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den mistenkte ble pågrepet på et sykehus på øya Jolo sør i landet av filippinske sikkerhetsstyrker,

Ifølge det filippinske militæret tilhører mannen islamistgruppen Abu Sayyaf og var involvert i kidnappingen av to malaysiske statsborgere i mai. Det ene av gislene ble drept forrige måned, mens det andre ble løslatt.

Abu Sayyaf holder norske Kjartan Sekkingstad som gissel, sammen med de to canadierne John Ridsel og Robert Hall, samt filippinske Marites Flor. De fire ble bortført ved et feriested på Samal-øya sør i landet 21. september.

Den ytterliggående islamistgruppen, som sverger troskap til IS og som skal være tilknyttet al-Qaida, krever 55 millioner kroner for Sekkingstad og hvert av de to canadiske gislene.

Les også:

Slik jobber filippinske myndigheter for å få gislene frigitt

Viser fram bilder av norsk gissel på Filippinene

Familien til Sekkingstad i sjokk etter bortføringen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus