Navnene på de drepte i San Bernardino frigitt

<p>Ekteparet som skjøt og drepte 14 mennesker i San Bernardino i California onsdag, ble selv stanset og drept i en skuddveksling med politiet noen timer senere.</p>
Ekteparet som skjøt og drepte 14 mennesker i San Bernardino i California onsdag, ble selv stanset og drept i en skuddveksling med politiet noen timer senere. Foto: Mike Blake / Reuters

Det yngste dødsofferet etter skytedramaet i San Bernardino i California var 26 år, mens det eldste var 60 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag gikk myndighetene ut med identiteten til de 14 dødsofrene etter masseskytingen under en julefest onsdag. Alle dødsofrene bodde i nærheten av San Bernardino, og tolv av dem var ansatt hos de lokale myndighetene.

– Denne skytingen har ført til en enorm personlig tragedie for hvert offers familie, venner, kollegaer, sammen med utrykningspersonell. Vi må holde oss sterke og tilby støtte til hver og en som er rammet av dette meningsløse angrepet, sier sheriff John McMahon.

Flyktet fra Iran

Ett av ofrene, 46 år gamle Benetta Bet-Badal, flyktet til USA fra Iran for å unnslippe islamsk ekstremisme og forfølgelsen av kristne i etterkant av den iranske revolusjonen, ifølge en innsamlingsaksjon til et minnefond i hennes navn. Hun etterlater seg tre barn og ektemann.

Den eldste blant ofrene er 60 år gamle Isaac Amanois som ifølge Los Angeles Times etterlater seg tre voksne barn og kone.

Et annet offer er 52 år gamle Nicholas Thalasinos, som etterlater seg sin kone gjennom 14 år, Jennifer. Hun sier til Los Angeles Times at mannen var en helseinspektør som jobbet sammen med den ene gjerningsmannen, Syed Farook. Paret er messianske jøder.

– Mannen min var en veldig dedikert troende. Han ble født på nytt for noen år siden og på grunn av det hadde han en veldig sterk tro. Jeg vet at han er på et bedre sted, sier kona.

Et annet offer er den 37 år gamle seksbarnsfaren Michael Wetzel. Det yngste offeret er 26 år gamle Aurora Godoy.

Motiv ukjent

Ekteparet Syed Rizwan Farook og Tashfeen Malik sto bak massedrapet, men motivet deres er ikke kjent. Ekteparet rømte fra stedet i en bil, men ble stanset noen timer senere og drept i en skuddveksling med politiet.

President Barack Obama antydet torsdag at skytingen kunne være terrorrelatert, men utelukket heller ikke at det kan ha vært snakk om en arbeidskonflikt.

Ifølge sikkerhetskilder skal Syed Rizwan Farook, som var sønn av pakistanske immigranter og født i Illinois, ha vært i kontakt med terrormistenkte, men kildene tror likevel at det kan ha ligget andre motiver bak skytingen.

Imamen i Farooks lokale moske benekter at Farook skal ha gjennomgått en radikalisering.

– Vi så aldri noen tegn på radikalisering, sier Mahmood Nadvi ved Dar Al Uloom Al Islamiyah i San Bernardino.

Han sa at moskeen hadde fått trusler etter angrepet og har bedt politiet om å iverksette ekstra sikkerhetstiltak foran fredagsbønnen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus