Ny IS-video viser barnesoldater som dreper

Artikkelen fortsetter under annonsen

En ny video fra den militante islamistgruppa IS viser hvordan barnesoldater på brutalt vis likviderer krigsfanger i Syria.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Propagandavideoen viser hvordan en gruppe barnesoldater, som omtales som «kalifatets valper» og som ser ut til å være rundt ti år gamle, leser i Koranen og får opplæring i nærkamp.

Seks av guttene blir deretter plukket ut av instruktørene og får i oppdrag å sende et klart budskap til IS' motstandere.

Videoen viser hvordan de seks barnesoldater til dramatisk bakgrunnsmusikk løper gjennom ruinene av en bygning og finner fanger.

Krigsfangene må si hva de heter, når de er født og hvilken enhet i den syriske regjeringshæren eller hvilken regjeringsvennlig milits de tilhører.

Deretter viser videoen hvordan barnesoldatene likviderer hver sin fange, fem av dem ved skyting, mens den sjette får halsen skåret over.

Videoen skal ha blitt innspilt i Deir al-Zor-provinsen øst i Syria, som IS har døpt Wilayat al-Kheir.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den syriske eksilgruppa SOHR anslår at IS har rekruttert over 1.100 barnesoldater i år, og at 50 av dem er drept.

– Det oppsiktsvekkende er at de ikke engang forsøker å skjule det, de skryter av det, sier Nadim Houry, som leder Human Rights Watchs virksomhet i Midtøsten.

– Bruken av barnesoldater er en del av indoktrineringen deres. De snakker om hvordan dette er neste generasjon, sier han.