Prest forsynte seg med 6,5 mill. fra kollekten

Over et kvart århundre skal den pensjonerte presten ha stjålet fra kollekten og omsetningen av lyssalget. Se video.

En liten landsby i Frankrike er i sjokk etter at menightens tidligere prest har innrømmet å ha stjålet 6,5 millioner kroner fra kirken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var statsadvokatens kontor i landsbyen Saint-Lizier sørvest i Frankrike som tirsdag fortalte at menighetens tidligere prest nå må møte i retten etter millionunderslag.

Pengene skal han ha tatt fra kollekten kirkegjengere har samlet inn og omsetning etter salg av hellige lys, og underslaget er gjort over et kvart århundre. Den 80 år gamle presten har sagt seg skyldig i å stjele et samlet beløp på 700.000 euro, tilsvarende nesten 6,5 millioner norske kroner.

– Dette viser at folk som preker om moral og kaller seg et skjold mot mange ting, ikke er så moralske tross alt. Hele historien er patetisk, sier varaordfører i landsbyen, Jean Thuilier, til Reuters.

– Hvis presten virkelig trodde på det han har prekt om, hadde han ikke gjort dette.

Se også: Tyv stjeler fra gravplassen

I sjokk

Innbyggerne i den franske landsbyen fikk sjokk da det ble kjent at en religiøs representant hadde stjålet fra kirken siden 1987.

– Noe sånt skal ikke skje. At en prest gjør noe slikt er ikke bra i det hele tatt, sier en rystet kvinne som ikke vil gjengis med navn.

– Man kan ikke stole på noen lenger, det er skandaløst! Mennesker som han skal representere en viss ærlighet, jeg er sjokkert, sier en mann som også vil være anonym.

Les også: Oppstandelse i Vatikanet da prest kom ut av skapet

Avslørt av etterfølger

Den tidligere presten, som gikk av med pensjon tidlig i 2013, skal ha brukt en del av pengene, men ifølge statsadvokaten skal myndighetene nå ha frosset en sum på 656.000 euro på 80-åringens konto.

Politiet ble ifølge en uttalelse gjort oppmerksom på underslaget av presten som overtok etter 80-åringens avgang.

Se også den frekke kirketyven som ble tatt på fersken da han forsynte seg fra kollekten i Florida:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus