Meny

45.000 i klimamarsj i Sydney

I forkant av klimatoppmøtet i Paris har det vært store demonstrasjoner i flere byer. I australske Sydney tok hele 45.000 til gatene. Foto: Jason Reed / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mer enn 45.000 mennesker inntok gatene i Sydney søndag, den største marsjen til nå i løpet av de tre dagene der folk har deltatt i kampen mot klimaendringer verden rundt.

Anslagsvis 40.000 deltok i en klimamarsj i Melbourne fredag og 10.000 i Brisbane lørdag. Søndag ble det arrangert klimamarsj i flere australske byer, der Sydney kunne vise til det største oppmøtet med 45.000 deltakere.

Les også: Håp om gjennombrudd på klimamøtet i Paris

Lørdag ble det arrangert tilsvarende klimamarkeringer i London, København, New Delhi, Kampala, Manila, Kyoto, Austin, New York, Dhaka, Tokyo, Kairo og São Paulo.

Les også: Folkets klimamarsj: – Det finnes ingen planet B

Også i Oslo var det klimamarsj lørdag.

Deltakerne har oppfordret verdens ledere til å enes om konkrete tiltak mot klimaendringer på Paris-toppmøtet som starter mandag. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus