Åpen for alle - alltid

Ny politidrapsvideo publiseres i Ohio

For et år siden ble Tamir E. Rice (12) skutt og drept av en politimann. Nå frigjøres også en video fra denne hendelsen.
For et år siden ble Tamir E. Rice (12) skutt og drept av en politimann. Nå frigjøres også en video fra denne hendelsen. Foto: Cory Schaffer / Ap
Artikkelen fortsetter under annonsen

Påtalemyndigheten i Ohio har publisert en detaljert analyse av overvåkingsvideoen som viser en hvit politimann skyte og drepe en svart 12-åring i fjor. Gutten hadde et luftvåpen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bildene i oppdaget er forbedret av en videoekspert og skal presenteres for juryen som avgjør om det skal tas ut tiltale mot politimannen Timothy Loehmann for drapet på Tamir E. Rice utenfor et aktivitetssenter 22. november 2014.

Aktor i Cuyahoga fylke, Tim McGinty, sier det nye videomaterialet ble offentliggjort basert et ønske om åpenhet.

Videoen, som ble tatt opp av et overvåkingskamera ved Cudell aktivitetssenter, hvor Tamir ble skutt, viser hendelsen fra flere vinkler. 12-åringen hadde en såkalt soft air gun, et luftvåpen som skyter plastkuler, da han ble skutt.

Les også: Politimann i Chicago tiltalt for drap på svart tenåring

To eksterne rapporter fra oktober i år kom fram til at skytingen var «rimelig bruk av makt». De som har undersøkt hendelsen, mener den ferske politimannen hadde grunn til å tro at Rice var en alvorlig trussel basert på en nødsamtale som beskrev en mann som viftet med et våpen.

Forbedringen av materialet bidrar ikke med noen ny informasjon. McGinty sier de nylig publiserte klippene er ytterligere brikker i et komplisert puslespill. (©NTB)