Meny

Fr

Frankrike har nektet 1.000 personer innreise siden Paris-terroren

Frankrikes innenriksminister Bernard Cazeneuve sier 1.000 personer har blitt nektet innreise til Frankrike de siste ukene. her er han ved Pont de l'Europe, på grensa til Tyskland. Foto: Frederick Florin / Afp

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt 1.000 personer har blitt nektet innreise til Frankrike etter at landet innførte unntakstilstand og økt grensekontroll i kjølvannet av terrorangrepet i Paris.

– Siden vi trappet opp grensekontrollen har nesten 1.000 blitt nektet innreise på grunn av trusselen som disse kunne utgjøre mot offentlig orden og nasjonens sikkerhet, uttalte innenriksminister Bernard Cazeneuve søndag, ifølge France Info.

Frankrikes regjering erklærte unntakstilstand etter terrorangrepene i Paris 13. november da 130 personer ble drept og over 350 såret.

Tidligere denne uken opplyste Cazeneuve at 124 personer har blitt siktet siden unntakstilstanden trådte i kraft. Fransk politi hadde i samme tidsrom slått til mot totalt 1.230 adresser.

Beredskapen i Paris er samtidig trappet opp i forbindelse med det internasjonale klimatoppmøtet som starter mandag. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus