Tyrkisk journalist risikerer fengsel for Erdogan-artikkel

Nok en tyrkisk journalist risikerer fengsel etter å ha kritisert landets president, Recep Tayyip Erdogan.
Nok en tyrkisk journalist risikerer fengsel etter å ha kritisert landets president, Recep Tayyip Erdogan. Foto: Yasin Bulbul / Ap

En tyrkisk journalist er pågrepet for å ha kritisert president Recep Tayyip Erdogan i en artikkel. Journalisten risikerer fem år og fire måneders fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Journalisten er ansatt i storavisen Hurriyet. Han er pågrepet med begrunnelse i å ha fornærmet presidenten, melder det tyrkiske nyhetsbyrået DHA lørdag.

I journalistens artikkel er riktig nok Erdogan ikke engang nevnt ved navn.

Tyrkiske protestanter tok til gata i støtte for to journalister i avisen Cumhuriyet, Can Dundar og Erdem Gul, som ble arrestert fredag. Foto: Cem Turkel / Epa
Tyrkiske protestanter tok til gata i støtte for to journalister i avisen Cumhuriyet, Can Dundar og Erdem Gul, som ble arrestert fredag. Foto: Cem Turkel / Epa

– Hei, din store mann, skam deg selv, skrev journalisten Ertugrul Ozkok i september.

Pågripelsen av journalisten skjer to dager etter at to andre journalister også ble pågrepet av tyrkisk politi.

De hadde skrevet en sak om våpenleveranser fra Tyrkia til islamistiske opprørere i Syria. Det var nok til at de ble siktet for å tilhøre en terrorgruppe og siktet for spionasje.

Les også: Tyrkias egne grensekrenkelser kritiseres

Avisen de er ansatt i, Cumhuriyet, publiserte tidligere i år bilder av det som skal ha vært bevis på våpenleveranser som fant sted i 2014.

Tyrkias regjering beordret beslaglegging av avisutgaven, og saken er fortsatt under etterforskning. Erdogan skal personlig ha anmeldt oppslaget, ifølge nyhetsbyrået DPA. (©NTB)

Personvernpolicy