Meny

Tyrkisk journalist risikerer fengsel for Erdogan-artikkel

Nok en tyrkisk journalist risikerer fengsel etter å ha kritisert landets president, Recep Tayyip Erdogan. Foto: Yasin Bulbul / Ap

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En tyrkisk journalist er pågrepet for å ha kritisert president Recep Tayyip Erdogan i en artikkel. Journalisten risikerer fem år og fire måneders fengsel.

Journalisten er ansatt i storavisen Hurriyet. Han er pågrepet med begrunnelse i å ha fornærmet presidenten, melder det tyrkiske nyhetsbyrået DHA lørdag.

I journalistens artikkel er riktig nok Erdogan ikke engang nevnt ved navn.

Tyrkiske protestanter tok til gata i støtte for to journalister i avisen Cumhuriyet, Can Dundar og Erdem Gul, som ble arrestert fredag. Foto: Cem Turkel / Epa

– Hei, din store mann, skam deg selv, skrev journalisten Ertugrul Ozkok i september.

Pågripelsen av journalisten skjer to dager etter at to andre journalister også ble pågrepet av tyrkisk politi.

De hadde skrevet en sak om våpenleveranser fra Tyrkia til islamistiske opprørere i Syria. Det var nok til at de ble siktet for å tilhøre en terrorgruppe og siktet for spionasje.

Les også: Tyrkias egne grensekrenkelser kritiseres

Avisen de er ansatt i, Cumhuriyet, publiserte tidligere i år bilder av det som skal ha vært bevis på våpenleveranser som fant sted i 2014.

Tyrkias regjering beordret beslaglegging av avisutgaven, og saken er fortsatt under etterforskning. Erdogan skal personlig ha anmeldt oppslaget, ifølge nyhetsbyrået DPA. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus