FN-soldater drept i angrep i Mali

Tre personer er drept i et terrorangrap mot FN-styrkene i byen Kidal som ligger i det nordlige Mali.
Tre personer er drept i et terrorangrap mot FN-styrkene i byen Kidal som ligger i det nordlige Mali. Foto: Rebecca Blackwell / Ap

To FN-soldater og en sivilperson er drept i et rakettangrep mot basen til FNs fredsbevarende styrke i Kidal nord i Mali lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vår leir i Kidal ble angrepet av terrorister utstyrt med raketter, sier en talsmann for FNs fredsbevarende styrke i Mali (MINUSMA).

Han opplyser at to FN-soldater fra Guinea ble drept, samt en sivilperson som var ansatt ved basen. Lokale myndigheter bekrefter opplysningene.

I tillegg til de tre drepte ble 14 andre såret i angrepet, opplyser en annen FN-styrke.

– Angrepet skjedde ved 4-tiden lørdag morgen. Fire eller fem raketter landet inne på basens område, sier MINUSMA-talsmann Olivier Salgado.

Mali er en tidligere fransk koloni der Frankrike har soldater til stede. Soldatene arbeider sammen med FN-styrken for å stabilisere landet og hindre militante islamister fra å utføre angrep.

20. november ble 22 mennesker drept da militante islamister angrep et hotell i hovedstaden Bamako. Tre forskjellige grupper har tatt på seg ansvaret for angrepet – al-Qaida i det islamske Maghreb (AQIM), dens utbrytergruppe Al-Mourabitoun, og Massina Liberation Front (MLF).

Islamistiske opprørere erobret den nordlige delen av Mali i 2012, men ble drevet på flukt av franske styrker. (©NTB)

Personvernpolicy