Meny

FN-soldater drept i angrep i Mali

Tre personer er drept i et terrorangrap mot FN-styrkene i byen Kidal som ligger i det nordlige Mali. Foto: Rebecca Blackwell / Ap

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To FN-soldater og en sivilperson er drept i et rakettangrep mot basen til FNs fredsbevarende styrke i Kidal nord i Mali lørdag.

– Vår leir i Kidal ble angrepet av terrorister utstyrt med raketter, sier en talsmann for FNs fredsbevarende styrke i Mali (MINUSMA).

Han opplyser at to FN-soldater fra Guinea ble drept, samt en sivilperson som var ansatt ved basen. Lokale myndigheter bekrefter opplysningene.

I tillegg til de tre drepte ble 14 andre såret i angrepet, opplyser en annen FN-styrke.

– Angrepet skjedde ved 4-tiden lørdag morgen. Fire eller fem raketter landet inne på basens område, sier MINUSMA-talsmann Olivier Salgado.

Mali er en tidligere fransk koloni der Frankrike har soldater til stede. Soldatene arbeider sammen med FN-styrken for å stabilisere landet og hindre militante islamister fra å utføre angrep.

20. november ble 22 mennesker drept da militante islamister angrep et hotell i hovedstaden Bamako. Tre forskjellige grupper har tatt på seg ansvaret for angrepet – al-Qaida i det islamske Maghreb (AQIM), dens utbrytergruppe Al-Mourabitoun, og Massina Liberation Front (MLF).

Islamistiske opprørere erobret den nordlige delen av Mali i 2012, men ble drevet på flukt av franske styrker. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus