Meny

FN-base i Mali angrepet av opprørere

I 4-tiden lørdag morgen slo raketter landet inne på FN-basen i Kidal. Ingen skal være drept i angrepet. Foto: Rebecca Blackwell / Ap

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere mennesker er såret, men ingen drept etter at væpnede menn fyrte av flere raketter mot FNs fredsbevarende styrke i Kidal nord i Mali lørdag.

– Angrepet skjedde ved 4-tiden lørdag morgen. Fire eller fem raketter landet inne på basens område. Ganske mange mennesker ble såret, men det er for tidlig å si hvor mange, sier talsmann Olivier Salgado i FNs fredsbevarende styrke i Mali (MINUSMA).

Norge stiller for tiden med to offiserer i hovedkvarteret og 19 offiserer i FNs informasjons-og analyseenhet (ASIFU), alle med tilholdssted i hovedstaden Bamako.

Mali er en tidligere fransk koloni der Frankrike har soldater til stede. Soldatene arbeider sammen med FN-styrken for å stabilisere landet og hindre militante islamister fra å utføre angrep.

20. november ble 22 mennesker drept da militante islamister angrep et hotell i hovedstaden Bamako. Tre forskjellige grupper har tatt på seg ansvaret for angrepet – al-Qaida i det islamske Maghreb (AQIM), dens utbrytergruppe Al-Mourabitoun, og Massina Liberation Front (MLF).

Islamistiske opprørere erobret den nordlige delen av Mali i 2012, men ble drevet på flukt av franske styrker. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus