Meny

Tyskland setter inn fly og skip i kampen mot IS

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyskland setter inn rekognoserings- og tankfly i kampen mot IS i Syria. En tysk fregatt setter også kursen mot farvannene utenfor landet, som svar på Frankrikes forespørsel om hjelp etter terroren i Paris.

Beslutningen om å sette inn tyske militærressurser innebærer et skifte for Tyskland, som har vært skeptisk til å involvere seg i konflikten. Myndighetene i landet har ingen planer om å delta i luftangrep mot IS, slik Frankrike, USA og Russland gjør.

– I dag tok regjeringen vanskelige, men viktige og nødvendige beslutninger, sier de tyske forsvarsministeren Ursula von der Leyen etter møter i nasjonalforsamlingen.

Les også: Cameron oppfordrer til angrep på IS

– Vi står sammen med Frankrike, som ble rammet av disse umenneskelige angrepene fra IS, sier hun.

Statsminister Angela Merkel lovet tysk støtte til Frankrike under sine møter med den franske presidenten François Hollande i Paris onsdag. Tyskland vil etter alt å dømme sende mellom fire og seks Tornado-fly klargjort for rekognoseringsoppdrag, tankfly, satellittstøtte og en fregatt som skal bidra til eskorten av det franske hangarskipet Charles de Gaulle.

Les også: Obama og Hollande vil trappe opp luftkrigen mot IS

Se video: Frankrike og Russland klare for å kjempe sammen mot IS

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus